Mama's Momentje - cursussen voor zwangere en pas bevallen Mama's 

Babymassage: een verwenmomentje voor jullie samen                       12 mei 2016

Wanneer je kindje geboren is breekt er opnieuw een bijzondere periode aan. Je bent Mama geworden. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook best spannend. Even een momentje voor jezelf en je kindje is dan zeker niet onbelangrijk. Door te masseren versterk je niet alleen jullie band, maar kun je ook sneller zien of je baby’tje lekker in zijn of haar vel zit.

Wat zijn de effecten van babymassage voor de baby?
Babymassage helpt jouw kindje zich helemaal te ontspannen. Dit komt onder andere doordat massage de afgifte van het geluk hormoon endorfine stimuleert.  Dat is niet alleen fijn op het moment van de massage zelf, maar ook daarna heeft het nog een positief effect op je kindje. Nu kun je je natuurlijk wel voorstellen dat hoe meer je kindje ontspant, hoe beter hij/zij zal kunnen slapen. En dat is natuurlijk niet allen fijn voor je kindje, maar ook voor jou! Eigenlijk is dat alleen al genoeg reden om je kindje te masseren, maar mocht je toch nog meer motivatie nodig hebben dan heb ik hier nog wat andere effecten voor je op een rijtje gezet :

  1.  Het helpt darmkrampjes te verminderen: Doordat massage de spijsverteringsorganen prikkelt kan het helpen de stoelgang beter op gang te krijgen of houden.
  2. Massage zorgt voor een betere doorbloeding: aanraking stimuleert namelijk de bloedsomloop.
  3. Het helpt je kindje een diepere en meer gelijkmatige ademhaling te hebben: Doordat de ademhalingsspieren zoals het middenrif en tussenribspieren meer ontspannen zal de ademhaling ook ontspannen en gelijkmatig zijn.
  4. Het kan helpen het huilen van je kindje te verminderen; huilen kan verschillende oorzaken hebben, maar 1 ding is zeker, als je kindje ontspannen is, goed slaapt en lekker in zijn/haar vel zit huilt de kleine ook minder snel.
  5. Het stimuleert de ontwikkeling van de tastzin: Het belangrijkste tastorgaan van je kindje is de huid. Door te masseren stimuleer je de tastzin van je kindje.
  6. Groei van je baby: Onderzoek heeft aangetoond dat er meer groeihormoon zit in het bloed van een baby die regelmatig gemasseerd wordt.
  7. Verbetering van het immuunsysteem: Massage stimuleert het ‘verdedigingsmechanisme’ van je kindje.

Masseren is niet moeilijk en gaat vooral over het fijn contact maken met je kindje. Dat kan je doen door de kleine lekker in te smeren met een fijne olie na het badderen. Om een zo effectief mogelijke massage te geven aan je kindje kun je ook een professionele Babymassagecursus volgen. Tijdens een cursus Babymassage leer je jouw kindje een optimale massage te geven, doe je speciale ontspanningsoefeningen en kom je samen helemaal tot rust. Echt een verwenmomentje voor jullie samen.

Gun jij jezelf en je kindje ook een verwenmomentje samen?
Geef jullie dan nu op voor de eerst volgende cursus babymassage via info@mamasmomentje.nl