Mama's Momentje - cursussen voor zwangere en pas bevallen Mama's 

 

 

Mijn 'Mama Momentje' vastgelegd door Marjolein Bouma Fotografie

36 weken zwanger

Sinds 5 november is het dan zover... na vele aanstaande mama's geholpen te hebben tijdens hun zwangerschap, ben ik nu zelf met zwangerschapsverlof! Stiekem best wel spannend, maar wat ben ik dankbaar dat ik dit nu zelf mag meemaken! 

Op het moment dat ik met verlof ging, realiseerde ik mij ook ineens hoe snel de tijd ging en dat de bevalling nu toch ook wel heel dichtbij kwam. Behalve dat we daar natuurlijk erg naar uitkijken, sluiten we daarmee ook de zwangerschap af. Tijdens mijn zwangerschap maakten we al regelmatig foto's van mijn groeiende buik. Leuk, maar absoluut geen foto's voor in een plakboek haha. Zoals de meeste zwangeren dacht ik daarom ook na over een zwangerschaps- & newbornshoot.

Op Facebook kwam ik de mooie foto's tegen van kersverse ouders met hun baby tijdens een newbornshoot met fotografe Marjolein Bouma. Wat mij opviel, was dat beide ouders heel ontspannen op de foto's stonden en niet poseerden maar gewoon lekker hun 'ding' deden. Omdat Erik normaal gesproken niet zo van de foto's is en ik het wel zo leuk vond om er samen op te staan, leek mij dit meer bij ons passen dan bijvoorbeeld studiofoto's. 

Afgelopen weekend hebben we dan ook de daad bij het woord gevoegd en hebben we een te gekke shoot gedaan met Marjolein Bouma. We waren bij Netl de Wildste Tuin (hier hebben Erik en ik elkaar leren kennen, dus dat maakte de locatie extra leuk!)en ondanks dat er geen zon was, was het er heel mooi met alle herfstkleuren, de schapen en het water. Marjolein stelde ons meteen heel erg op ons gemak, was heel geïnteresseerd waardoor we lekker gekletst hebben en ze wist precies welke plekjes mooi waren voor de foto's. Ze hielp bij steile stukjes zodat ik niet met mijn dikke buik (ruim 36 weken) een berg af zou rollen, en hield goed rekening met mijn energie. Ze vroeg ons het grootste gedeelte van de shoot niet om bepaalde houdingen of blikken in de camera, maar liet ons gewoon lopen, staan of zitten op plekjes waar ze mooie foto's kon maken, terwijl wij gewoon lekker konden kletsen, wandelen of van het uitzicht genieten. Kortom: heel relaxt!Daar waar foto’s laten maken nog wel eens ongemakkelijk kan zijn, was dat met Marjolein absoluut niet het geval. Het voelde gewoon als een gezellige middag op een mooie plek (oké, met hier en daar paparazzi in de struiken haha). 

Wij zijn heel blij met het eindresultaat en vinden het daarom extra leuk dat Marjolein na de geboorte van de kleine nogmaals foto's van ons zal komen maken! Precies wat we zochten en beslist een aanrader voor andere (aanstaande) ouders die graag mooie professionele foto’s willen, die niet zo geposeerd zijn :-)

Mede mogelijk gemaakt door Marjolein Bouma Fotografie
Kijk voor meer informatie en het portfolio van Marjolein Bouma op https://www.marjoleinboumafotografie.nl/