Mama's Momentje - cursussen en begeleiding voor (aanstaande) Mama's 

Zwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een hele bijzondere, leuke en spannende tijd, maar kan soms ook erg belastend zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de zwangerschapsklachten: pijn in de nek en (lage) rug, vermoeide benen, bekkenpijn of het vasthouden van vocht. Om deze klachten wat te verlichten en je optimaal te laten ontspannen tijdens je zwangerschap bieden wij zwangerschapsmassage aan.

Zwangerschapsmassage is een massage speciaal voor aanstaande mama’s en hun kindje. Deze massage biedt zowel moeder als kind rust en ontspanning en verlicht de (pijn)klachten. Tijdens de massage maken wij gebruik van kussens om genoeg ondersteuning te bieden aan bijvoorbeeld je buik, rug en bekken zodat je optimaal kunt genieten van de massage. 

Waarom zwangerschapsmassage?

 • Het verlicht zwangerschapskwaaltjes;
 • Spieren worden soepeler en geven daardoor minder snel pijnklachten (kramp etc.);
 • Het stimuleert de doorbloeding;
 • Verbetert het transsport van voedingsstoffen en zuurstof door je lichaam
 • Het biedt ontspanning voor zowel moeder als kind;
 • Helpt bij slecht slapen
 • En meer…. Kortom dé ultieme verwennerij voor moeder en kind.

Voor wie is zwangerschapsmassage bedoeld?
Deze massage is speciaal voor aanstaande mama’s na de 12e week van de zwangerschap tot het einde van de zwangerschap.  Tijdens de massage staat de ontspanning van jou en je kindje centraal en is er aandacht voor jouw rug, bekken, schouders, nek, benen, armen, handen en eventueel de voeten, buik, hals en het gezicht. Wanneer je bepaalde wensen hebt betreft de massage dan passen wij deze graag aan jouw situatie aan. Aan het einde van de massage ben je heerlijk ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.

Mama Massage

Een momentje alleen voor Mama..
Je lichaam heeft behoorlijk wat te verduren gehad tijdens de zwangerschap en daarna. Een momentje van ontspanning en rust in deze drukke tijd na de geboorte is nu extra belangrijk én fijn. Tijdens de Mama Massage bij Mama's Momentje heb je echt even een momentje voor jezelf.
Naast dat het natuurlijk prettig is even te ontsnappen aan alle drukte, helpt Mama Massage je ook om sneller te herstellen na de zwangerschap. Sommige vrouwen hebben nog tot een jaar na de bevalling last van klachten zoals bijvoorbeeld pijn in de nek, schouders en/of (onder)rug, hoofdpijn, vermoeidheid, het vasthouden van vocht en bekkenpijn. De Mama Massage geeft verlichting bij eventuele klachten en zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je beter herstelt.

Waarom Mama Massage?

 • Het helpt het herstellen na de bevalling te versnellen;
 • Verlicht (pijn)klachten in bijvoorbeeld de rug, schouders en nek;
 • Het zorgt ervoor dat je lekker kunt ontspannen en tot rust kunt komen;
 • Het vermindert hoofdpijn en vermoeidheid;
 • Het stimuleert de doorbloeding;
 • Het verbetert het transsport van voedingsstoffen en zuurstof door je lichaam;
 • Het helpt bij slecht slapen.

Voor wie is Mama Massage bedoeld?
De Mama Massage is geschikt voor Mama’s vanaf 6 weken na de bevalling (bij een keizersnee is dit 8 weken). Tijdens de massage is er aandacht voor je rug, bekken, schouders, nek, benen, armen, handen en eventueel de voeten, buik, hals en het gezicht. Wanneer je bepaalde wensen hebt voor de massage dan passen wij deze graag aan jou situatie aan. Aan het einde van de massage ben je heerlijk ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.

Praktische informatie massages
Locatie: Mama’s Momentje, Overflakkee 4 in Emmeloord
Mogelijkheden: Deelmassage van 30 minuten of complete massage van 60 minuten.

Boek hier jouw massage