Mama's Momentje - cursussen voor zwangere en pas bevallen Mama's 

Draagconsulten

Tijdens een draagconsult help ik jou om op een veilige (ergonomische) en fijne manier je kindje te dragen. Zo kan ik je als draagconsulent  tijdens het consult leren hoe je een draagdoek moet knopen op je buik, rug of heup, helpen bij het dragen van een ringsling of helpen een knoop die je al kent extra goed onder de knie te krijgen. Daarnaast is ook een pasconsult een mogelijkheid, hierin kun je verschillende draagdoeken zien en ervaren en op die manier een goede keuze maken voor wat bij jou en je kindje past voordat je een drager aanschaft. 

Je kindje dragen heeft vele voordelen voor jou en je kindje. Tijdens je zwangerschap raakt je kindje gewend aan al jouw bewegingen, warmte, geluiden en bijvoorbeeld hartslag. Hierdoor voelt hij of zij zich veilig en geborgen. Het is heel fijn voor je kindje om continu lekker dicht bij jou te zijn, ook ná de geboorte. Door je kindje te dragen in een draagdoek, ringsling of ergonomische drager geef je het nog steeds dit fijne geborgen gevoel dicht bij jou. Daarnaast heeft het dragen vele andere voordelen voor jou en de kleine.

Wat zijn de voordelen van dragen?
- Dragen zorgt voor een extra goede hechting tussen jou en je kindje
.
- Het zorgt voor een goede ontwikkeling van het nekje en kan een afgeplat hoofdje voorkomen.
- Het vermindert de kans op reflux.
- Het zorgt voor een goede ontwikkeling van de wervelkolom en het heupgewricht . 
- Je kindje hoeft vaak veel minder te huilen omdat hij/zij zich veilig en geborgen voelt bij jou. 
- Je hebt je handen vrij om je dagelijkse activiteiten uit te voeren. 
- Dragen helpt darmkrampjes te verminderen door de M-houding en de bewegingen van jou tijdens bijvoorbeeld het lopen. 
- Het stimuleert de hersenontwikkeling en het evenwichtsorgaan.
- Dragen voorziet je kindje in zijn/haar behoefte dicht bij jou te zijn. 
- Dragen is helemaal niet moeilijk en hartstikke leuk om te doen!

Inhoud van de verschillende consulten

Draagconsult
Tijdens een draagconsult kom ik bij jou thuis of kom jij naar de locatie van Mama’s Momentje. In ongeveer 1 à 1,5 uur gaan we samen kijken welke knooptechniek het beste bij jou en je kindje past en leer ik jou deze aan. Eerst kun je het nog even oefenen met een pop zodat je het knopen goed onder de knie krijgt, daarna passen we de knooptechniek toe met jouw eigen kindje.

Pasconsult
Bij een pasconsult op de locatie van Mama’s Momentje kijken wij samen naar welke drager het beste bij jou past. Je kunt hierbij verschillende draagdoeken proberen om zo een goede keuze te kunnen maken bij de aanschaf van je draagdoek of andere ergonomische drager.  De duur van een pasconsult is ongeveer een half uur.

Samen dragen
Misschien vind je het wel leuk om een draagconsult samen te doen met bijvoorbeeld een vriendin, je moeder of een collega. Dat kan! Dan spreken we af bij een van jullie thuis of bij Mama’s Momentje en oefenen we samen een bepaalde knooptechniek geschikt voor jullie allebei in ongeveer 1,5 uur.

Praktische informatie Draagconsult:
Duur: 1,5 uur
Lestijd: In overleg
* Kosten: € 45,-
Locatie: Bij jullie thuis of op de locatie van Mama’s Momentje

Praktische informatie pasconsult:
Duur: ongeveer 30 minuten
Lestijd: In overleg
* Kosten: € 25,-  
Locatie: Mama’s Momentje Emmeloord

Praktische informatie samen dragen:
Duur: 1,5 uur
Lestijd: In overleg
* Kosten: € 35,- per persoon
Locatie: Bij jullie thuis of op de locatie van Mama’s Momentje

*Alle prijzen zijn inclusief BTW, eventuele reiskosten en reistijd (t/m 15km vanaf onze locatie), voorbereidingstijd en trainingsmateriaal.
*Sommige verzekeraars vergoeden een draagconsult gedeeltelijk en soms volledig; vraag dit na bij je verzekering.

Mocht je geïnteresseerd zijn of vragen hebben, neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 15855858 of mail naar info@mamasmomentje.nl