Mama's Momentje - cursussen en begeleiding voor (aanstaande) Mama's 

Ervaringen met Mama's Momentje

Recensies

32 berichten op 2 pagina's
Maaike Kalsbeek
07-06-23 21:54:15
Via een review ben ik terecht gekomen bij Rebecca Welvaadt van Mama’s Momentje. Inmiddels heb ik bijna alles wat Rebecca qua diensten aanbiedt geprobeerd: Zwanger Fit, Privé Zwangerschapscursus, huur Tens en Bevalbad, Rebecca als Doula en ook nog een Draagconsult. Ik ben over alles zo ontzettend blij en tevreden!

Eerst ben ik gestart met Zwanger Fit, samen sporten met een leuke club meiden in hetzelfde schuitje, hoe gezellig is dat! Rebecca geeft ontzettend leuk les. Iedereen kan meedoen, je traint op je eigen niveau en alle lessen zijn erop gericht om je sterk te maken of houden tijdens je zwangerschap, bevalling, maar ook daarna.

Ik ken niemand die meer angst voor een bevalling had dan ik… Kennis is macht, dus daarom ook de privé zwangerschapscursus bij Rebecca geboekt. Ze komt 3 avonden bij je thuis en samen neem je de bevalling stap voor stap door. De leuke, maar zeker ook de minder leuke dingen. Hierdoor zijn wij, op het moment zelf, nooit voor verrassingen komen te staan. De cursus is ontzettend leerzaam en informatief en absoluut niet saai. Het heeft mij echt ontzettend geholpen tijdens de bevalling, omdat ik wist wat ik kon verwachten.

Samen met mijn vriend hebben we er ook voor gekozen om Rebecca ook als doula bij onze bevalling te hebben. Het gaf ons nog meer zekerheid en vooral veel rust naarmate de zwangerschap vorderde. Rebecca is een heerlijk persoon om om je heen te hebben: ze is betrouwbaar, eerlijk, verkoopt geen onzin en maakt dingen niet mooier of slechter dan ze zijn. Ze is gewoon een professional pur sang!
Maaike Kalsbeek
07-06-23 21:53:12
Wat ben ik blij dat zij bij onze bevalling is geweest! Ik kan terugkijken op een prachtige, relaxte thuisbevalling in bad, waarbij Rebecca onze steun en toeverlaat was. Zelfs toen ik na de bevalling nog naar het ziekenhuis moest, omdat mijn placenta niet kwam, was ik heel rustig. Omdat deze situatie al besproken was tijdens de cursus en ik wist dat dit kon gebeuren. Als ik van niks had geweten, dan was ik op dat moment best wel in paniek geraakt of had ik er misschien een vervelend gevoel aan overgehouden. En dan gaat Rebecca ook nog mee naar het ziekenhuis en begeleidt vriend en pasgeboren zoon. Mijn vriend heeft dit als zeer prettig ervaren, want tjsa, het is toch best spannend om met een pasgeboren baby in de auto naar het ziekenhuis te rijden! Dus mocht je nog twijfelen om Rebecca als doula in te schakelen, niet twijfelen, gewoon doen, je gaat er echt geen spijt van krijgen en het is het meer dan waard!

Last, but not least, kan ik ook het draagconsult van harte aanbevelen! Tip: koop nog geen draagdoek of draagzak vooraf, want Rebecca heeft zoveel draagdoeken bij zich als voorbeeld, dan kun je beter na het consult iets aanschaffen, zodat je weet wat bij je past en wat fijn draagt voor je kleintje.

Inmiddels zijn we bijna 8 weken verder en zal ik mij gaan aansluiten bij de Mama Fit lessen van Rebecca. Heel veel zin om weer te gaan sporten, lekker buiten, even een momentje voor mezelf!

Nogmaals bedankt voor alles Rebecca! Keep up the good work! :)
Nielja Bunt
08-04-23 19:00:45
Na mijn zwangerschap wou ik graag weer sporten en zo doende ben ik begonnen bij mama's momentje. Dit heb ik iedere week met veel plezier gedaan! De lessen zijn altijd erg gezellig en voor ieder wat wils. Ik vond het fijn om zo meer mijn kracht terug te krijgen na de zwangerschap.

Tijdens het sporten kwam ik er eigenlijk pas achter wat een ruim aanbod Rebecca heeft, daarom ben ik zeker van plan om in de toekomst ook voor andere dingen terug te komen! Voor nu wil ik je heel erg bedanken en tot ziens💕
Marianne Koehoorn-Hoefnagel
29-03-23 19:31:06
We hebben de zwangerschapscursus bij Rebecca gevolgd, ze gaf enorm veel info waardoor wij naar ons idee op alle gebieden van de bevalling voorbereid werden. Ze doet dit met humor en kunde!! Echt een aanrader!
Marjon
20-03-23 15:14:10
In voorbereiding op de komst van ons eerste kindje heeft Rebecca ons als Doula bijgestaan. In eerste instantie dacht ik dat ik als nuchtere Hollander best wel zelf kon bedenken hoe ik zou willen bevallen. Totdat ik door alle verhalen, boeken en informatie niet zo goed meer wist wat ik zelf nu wilde. Na het volgen van de zwangerschapscursus en het doula-traject ben ik daar heel anders over gaan denken. Wat is het fijn om samen met een professional je eigen ideale beval situatie te bespreken. Ik gun iedereen zo’n traject en een Rebecca-doula! Een bevalling kun je niet regisseren en in de praktijk weet je nooit hoe het gaat lopen, maar je kunt ‘m wel goed voorbereiden. Dat heeft zoveel rust en duidelijkheid gegeven voor ons, maar ook voor de verloskundige.
Samen hebben we nagedacht over welke opties er zijn qua thuis- of ziekenhuisbevalling welke daarvan bij ons pasten. Dit hebben we vastgelegd in ons bevalplan. Door het traject met Rebecca gingen mijn partner en ik met veel vertrouwen de bevalling in. Ik kon hierdoor heel gemakkelijk in mijn ‘bevalbubbel’ komen. Vol vertrouwen wist ik dat onze belangen werden behartigd en dat ik geen moeilijke keuzes hoefde te maken tijdens de bevalling, omdat onze wensen al vast lagen. Onze bevalling is precies zo gelopen zoals we in het bevalplan hebben vastgelegd. In de praktijk ben je daar natuurlijk nooit van verzekerd, maar de voorbereiding heeft er in elk geval voor gezorgd dat ik mij volledig kon focussen op misschien wel het meest ‘grootse’ wat ik in mijn leven gedaan heb. Rebecca heeft mij en mijn partner zo goed ondersteund. Ik ben heel blij met haar kennis, humor, eerlijkheid en duidelijkheid in het traject. Echt een aanvulling op ons beval-team 😊!
Mocht je twijfelen of jij als nuchtere Hollandse iets zou kunnen hebben aan een Doula; bel Rebecca. Je krijgt daar echt geen spijt van!
Jessica Hoekstra
19-03-23 14:05:45
Door veel positieve verhalen van vrienden ben ik bij Rebecca terecht gekomen voor de privé zwangerschapscursus. Rebecca is drie avonden bij ons thuis gekomen om alles over zwangerschap, bevallen en de kraamtijd te bespreken. Ze bespreekt alles heel ontspannen, eerlijk en zonder oordeel. Tijdens deze avonden hebben we heel veel geleerd en heeft ons aangezet tot veel nadenken. Mijn vriend en ik zijn door deze avonden echt ontspannen de bevalling en kraamtijd ingegaan. De avonden waren naast informatief ook gewoon heel gezellig. Rebecca heeft een ontzettend fijne persoonlijkheid. Ze is heel toegankelijk en ontspannen, waardoor ik direct een vertrouwd gevoel bij haar had. Dit heeft er ook voor gezorgd dat wij haar na de zwangerschapscursus hebben gevraagd om als doula bij de bevalling te zijn. Wat is dit een goede keuze geweest! Ik heb enorm veel steun ervaren voor, tijdens en na de bevalling. Rebecca heeft precies door gehad wat ik en mijn vriend nodig hadden en heeft hiernaast ook mijn belangen behartigd richting het ziekenhuis personeel. Ondanks de pittige bevalling, die totaal niet overeenkwam met mijn ‘beval plan’ heb ik de bevalling zo enorm positief ervaren. Ik zou iedereen aanraden om Rebecca als doula bij hun bevalling te laten zijn.
Savannah Tischer
21-12-22 20:32:08
Ik twijfelde of ik een zwangerschapscursus wilde doen, zeker nu ik zwanger ben van mn 2e kindje. Hoeveel leer je er nou echt van?

Nou het was echt enorm leerzaam en ik ben zo blij dat ik het gedaan heb.
Mijn 1e bevalling was best traumatisch en ik liet alles maar gebeuren uit onzekerheid.
Hierdoor ben ik erg nerveus voor mijn 2e bevalling, zeker nu dat die medisch is en weer in het ziekenhuis wordt.

Dankzij Rebecca en haar cursus heb ik veel meer informatie over de bevalling en opties die ik heb. Pijnbestrijding, bevalhoudingen, protocol vs eigen keuzes. Ik ga nu met veel meer zelfverzekerdheid mijn aankomende bevalling in, en door alle informatie die ik nu heb ga ik zeker meer genieten en kiezen voor wat ik wil.
Ik heb er zin in, ipv dat ik angstig ben.

Rebecca gaf de cursus op een leuke, grappige maar eerlijke manier. Het was zeker niet zweverig of wat dan ook. Sterker nog ik vind dat elke aanstaande ouder een zwangerschapscursus moet volgen. Je leert zoveel over waar je niet eens over nadenkt en dan overkomt het je; tijdens je bevalling of in de kraamweek.

Zelfs als een moeder die het allemaal al een keer heeft meegemaakt, had ik hier enorm veel aan.

Zeker een aanrader, voor iedereen die een kindje krijgt, ook al is het je 2e, 3e etc.

Daarnaast een heerlijke zwangerschapsmassage gehad, en die was lekker rustgevend!
Carmen Kemper
16-12-22 15:01:06
Mama’s momentje is in één woord fantastisch!

Het aanbod is ruim van mama’s momentje, vandaar dat wij van meerdere momenten gebruik hebben gemaakt.

Al vrij vroeg in de zwangerschap ben ik begonnen met zwangerfit. Heerlijk om lekker in beweging te zijn tijdens je zwangerschap, daarnaast fijn dat je de juiste spieren traint voor de bevalling. Je krijgt veel tips en komt ook meer te weten over het bevallen. Rebecca heeft humor en brengt het allemaal heel leuk. Tot slot is het ook super leuk dat je contact hebt met andere zwangeren.

Ook heb ik gebruik gemaakt van de zwangerschapscursus. Ondanks dat ik de centering deed via de verloskundige praktijk, was dit echt een aanvulling. Als ik dit niet had gedaan, was ik minder voorbereid op m’n bevalling. De cursus gaf mij inzicht in wat ik wel en niet wilde in mijn bevalling. Je weet van te voren niet hoe het loopt, maar je hebt wel over alle zaken nagedacht. M’n partner heeft de cursus ook als prettig ervaren. Rebecca is realistisch en schetst het zoals het is. Alle tips zijn super handig!

Het Bevalbad had ik ook gehuurd, helaas geen gebruik van kunnen maken. Het halen en brengen was goed geregeld. Hopelijk mag ik het ooit nog eens huren bij Rebecca.

Al met al zo veel positieve ervaringen met Rebecca van mama’s momentje. Rebecca is kundig, gezellig en realistisch. Je kan haar altijd alles vragen, dat maakt het heel prettig! Op naar de mama fit. En twijfel je? Niet doen, aanmelden!
Martine Vondermassen Geurtzen
12-11-22 12:55:55
Toen complicaties zich ineens aandienden en ik in korte tijd onze zoon eruit moest persen heeft ze mij, samen met mijn man, ontzettend goed gecoacht en begeleid, ze bewaarde rust en kalmte en dat droeg ze op mij over.
Ook na de bevalling was Rebecca een steun, ze regelde van alles voor ons en ging pas weg toen wij rustig op onze kamer op de kraamafdeling kamer waren.
Na de tijd hebben we nog een aantal gesprekken gevoerd over het verloop van de bevalling wat zeer fijn was voor de verwerking van de gebeurtenissen.

Nadat wij thuiskwamen uit het ziekenhuis hebben wij een draagdoek consult bij Rebecca afgenomen.
Het is heerlijk om je kleintje te kunnen dragen en dicht bij je te hebben op een goede, veilige en ergonomische manier.
Rebecca liet ons kennismaken met verschillende technieken en mogelijkheden en heeft ons geholpen de juiste producten te kiezen.

Rebecca is ontzettend gedreven en gepassioneerd in haar werk!
Ze is heel duidelijk en rustig in haar uitleg en geen vraag is te gek.
Ze straalt rust en kennis uit en dit is zeker wat je tijdens je bevalling wilt.
Rebecca, dank je wel en ga zo door!
Martine Vondermassen Geurtzen
12-11-22 12:55:30
Wij hebben meerdere diensten bij Rebecca afgenomen..

Ik sportte reeds tijdens mijn zwangerschap bij Rebecca met ZwangerFit.
Erg leuke lessen en elke week een verschillend programma.
Ik vond het ook heerlijk dat we bij mooi weer lekker buiten gingen sporten en natuurlijk gezellig samen met andere zwangere vrouwen.
Ik ga na de geboorte ook zeker door met sporten bij MamaFit.

Verder heb ik samen met mijn man een privé zwangerschapscursus afgenomen.
Helemaal niet zweverig maar lekker down to earth, thuis op je eigen bank op een leuke en gezellige manier zeer nuttige informatie tot je nemen.
Wij hebben hier in drie avonden ontzettend veel van geleerd. Bij Rebecca is geen vraag te gek en geen onderwerp taboe.
Op deze manier waren wij volledig voorbereid en zijn we geen situatie tegen gekomen waar we niet eerder van gehoord of over nagedacht hadden. Dat geeft gewoon een heel rustig gevoel.

Wij hebben op basis van deze ervaringen gekozen om Rebecca als doula bij onze bevalling aanwezig te laten zijn.
Ondanks dat onze zoon veel te vroeg geboren werd ( 34 weken ) kon Rebecca er toch bij zijn om ons te ondersteunen.
Rebecca was binnen met een half uurtje in het ziekenhuis in Sneek waar ik reeds met de ambulance aangekomen was.
Hierna maakte ze het mij meteen comfortabel in de verloskamer en handelde ze namens mij de communicatie met het medisch personeel af.
Ze wist precies wat wij wel en niet wouden en het gaf rust dat wij daar op dat moment niet mee hoefden te dealen.
We hebben samen verschillende houdingen toegepast om de weeën op te vangen.
Ook wist ze met verschillende massage technieken om mijn ergste weeën en pijn op te vangen. Veel technieken die ze hier toepaste had ze ons tijdens haar cursus in de praktijk gedemonstreerd en uitgelegd.
Mede hierdoor heb ik tijdens de bevalling geen pijnstilling hoeven nemen en kon mijn man zich focussen op het mentaal coachen van mij. Hij had, doordat Rebecca erbij was, veel meer de kans om in het moment te zijn.
Marja Schipper
13-09-22 22:40:19
Whaaw een droom bevalling het kan dus echt!!

Toen we zwanger werden wisten we 1 ding zeker, we wilde de bevalling ons niet laten overkomen maar we wilde dit echt met zen 2e doen. Nu was alleen de vraag hoe doe je dat?

Ik volgde Rebecca al een poosje op Facebook en las veel dingen. Daarnaast adviseerde mensen mij om echt met haar te gaan werken. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en haar gebeld.

We hadden een afspraak gemaakt. Frank wilde hier niet bij zijn want die vond zo’n ‘puf cursus’ maar niks. Rebecca kwam langs en Frank kwam 5 minuten later ook thuis. Hij ging er toch maar bij zitten en opgegeven moment zat hij op het puntje van zijn stoel. Aan het eind vroeg ik aan hem: je vond zo’n ‘puf cursus’ toch niks?? Toen gaf hij aan: nee klopt maar dit is heel anders. Ze geeft me zoveel praktische info en dat vind ik heel interssant. Dit had ik nooit verwacht.


Rebecca leerde ons van alles. De 2de afspraak had ik alleen met Rebecca en achteraf wilde Frank er alles over horen. De 3de afspraak hadden we met Frank erbij. Wat was dit fijn. We kregen tips hoe hij als papa echt een rol heeft bij de bevalling, hoe kan hij mij echt ondersteunen.

Toen was het zover 2 juli begon de bevalling en wat zijn we Rebecca dankbaar voor alle mooi informatie en tips. We hebben echt samen, in alle liefde en verbinding de bevalling mogen ervaren. Het mooie is dat er nog een tante van me dochter bij was. En die stond ook zo met ons in verbinding, die ging er helemaal in mee. We hebben dit echt als fantastische ervaren. We wisten waar we mee bezig waren en op 1 of andere manier ging het allemaal vanzelf.

Zo’n geweldige ervaring qua bevalling gunnen we iedereen. We zijn Rebecca ontzettend dankbaar voor de voorbereidingen die wij nodig hadden om dit te mogen ervaren.
Jennieke Stoelwinder
19-05-22 09:52:15
Voor iedereen die zwanger is/geweest en last heeft van bekkenbodem klachten: zwanger fit en mama fit helpt! Geen saaie oefeningen die je van de fysio krijgt en vervolgens toch niet doet, maar iedere week twee keer lekker een uur lang sporten.
Na mijn eerste zwangerschap was mijn bekkenbodem zo lek als een mandje. Tijdens mijn tweede zwangerschap ben ik begonnen met zwanger fit. En wat denk je? Al mijn bekkenbodem klachten zijn verdwenen! En het is nog eens heel gezellig ook ;)
Tjese Sloothaak
19-02-22 11:08:39
De cursus was erg leerzaam en Rebecca maakte het leuk, luchtig en niet mooier dan het is. Ik had erg zin om er heen te gaan elke keer en denk dat ik er zeker iets aan ga hebben tijdens de bevalling:) ben nu in ieder geval goed voorbereid!
Carla De waal
19-02-22 09:53:08
Leuke en leerzame cursus. Goede voorbereiding op wat er komen gaat. De manier hoe Rebecca de informatie verteld is eerlijk, noemt alles goed bij naam en geeft de werkelijkheid aan. De partner avond heeft een goed beeld gegeven aan mijn partner. Ook hij vond het prettig hoe de info verteld werd, hij is nu ook goed voorbereid! Het is zeker aanbrengen raden, het is zeker geen suffe pufcursus! In tegendeel zelfs. Bedankt voor alle info Rebecca.
Marieke Van der Ven
16-12-21 08:52:42
Hele fijne cursus! Ontspannen, gezellig maar ontzettend nuttig. Ondanks mijn tweede zwangerschap veel opgestoken. Nu na de bevalling kan ik ook zeggen dat de informatie en tips van Rebecca ondersteunend zijn geweest! Aanrader dus :)
Karen Geerts-Hogeterp
07-10-21 19:26:10
Wil even even een berichtje plaatsen om je te bedanken voor de goeie hulp met de cursus die je mij hebt gegeven online. Heb een super snelle en goeie bevalling gehad. Dankzij jou fijne filmpjes en informatie. Zou het zeker iedereen aanraden om hier cursus te volgen. Super super bedankt!!!

Groetjes Karen
Carien Haanstra-Krupers
21-09-20 16:30:30
Het was een fijne cursus. Alles werd duidelijk uitgelegd. Het is fijn om te weten waarom bepaalde dingen gedaan worden tijdens een bevalling. De partneravond was erg nuttig voor mijn man.
Ik zou deze cursus zeker aanbevelen.
Mirte Vulkers - van der Veen
27-06-20 15:45:41
Het was een ontzettend leuke, leerzame en grappige cursus. Zeker een aanrader als je opzoek bent naar een leuke zwangerschapscursus! Ik en mijn man kunnen het niet anders dan 5 sterren geven ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Danielle Schoenmaker
06-05-20 09:30:50
Heel erg blij dat ik zowel de zwangerfit als de cursus bij Rebecca heb gedaan. Lekker nuchter, maar heel leerzaam. Alle vragen, twijfels en onzekerheden worden begripvol aangehoord en weggenomen. En, heel belangrijk, ontzettend veel gelachen!
Robbert Groenestein
05-05-20 21:53:20
De partneravond was voor mij duidelijk en informatief. Straight to the point zonder er doekjes omheen te wikkelen. Ik zou de cursus zeker aanraden.
Tonen: 5  10   20