Mama's Momentje - cursussen en begeleiding voor (aanstaande) Mama's 

Ervaringen met Mama's Momentje

Recensies

43 berichten op 3 pagina's
Magdalena Dzugala
11-05-24 20:44:25
Having Rebecca as our birth doula was very beneficial. It gave me and my husband a lot of confidence and peace of mind. Rebecca has a very practical and realistic approach to childbirth preparation. She gave us the right kind of information and helped us define our preferences. She made sure we had sufficient knowledge to make informed decisions for ourselves. With her support we were able to have a satisfying and positive experience with the birth of our daughter. As a person Rebecca is very friendly and has good sense of humor, she communicates very well in English.
Aside from the doula service we also did the birth preparation course and baby wearing consultation. We highly recommend all of it.
Floor de Graaf
18-04-24 20:07:22
Een super waardevolle cursus, waar informatie wordt besproken zonder dat het een saaie klassikale les is. Zowel mijn partner als ik zijn goed voorbereid op het verloop van de bevalling, onze keuzes daarin en de kraamtijd. Daarnaast waren het avonden waar ook ruimte was voor je eigen vragen en waar er gelachen kon worden.
Sara Dijkstra
11-04-24 22:48:41
We hebben voor onze bevalling de 1-op-1 zwangerschapcursus bij Rebecca gevolgd. Dit waren 3 hele fijne en waardevolle leermomenten. Zowel de kennis als de manier waarop Rebecca mijn man en mij als team benaderde voelde erg goed en gaf ons zoveel vertrouwen dat we haar hebben gevraagd om als Doula aanwezig te zijn bij onze bevalling.

Deze keuze bleek achteraf echt goud waard te zijn. Rebecca haar positieve, stimulerende en rustige houding hebben we als heel fijn ervaren.
Bepaalde momenten tijdens de bevalling waren niet makkelijk maar doordat Rebecca erbij was kregen we vertrouwen. We zijn tot op de dag van vandaag dolblij dat we de cursus hebben gevolgd en dat Rebecca erbij was als Doula.
G. van Urk
15-03-24 17:28:59
Ik heb bij Rebecca de zwangerschapscursus gevolgd, als voorbereiding op de bevalling en kraamtijd. Ik kan deze iedereen aanraden. Door de nuchtere insteek van Rebecca weet ik wat er komen gaat, hoe het ook loopt. Er worden geen onderdelen mooier gemaakt dan dat ze zijn. Ook leer je dat je kritisch mag zijn op wat jou als zwangere word geadviseerd. Ik sta erdoor sterker in mijn schoenen en zie vol vertrouwen uit naar de bevalling.
Hannie Maas
09-02-24 11:11:08
Via Rebecca heb ik zwanger fit, een zwangerschapscursus en een draagconsult gevolgd. Rebecca is erg enthousiast en heeft veel kennis. De zwanger fit lessen zijn sportief én tegelijkertijd gezellig. Met de zwangerschapscursus was ik goed voorbereid op de bevalling, in 5 avonden hebben we alles behandeld. Ik was op de hoogte van verschillende soorten pijnstilling, fases van de bevalling en alles rondom de bevalling. Ik vond het zelf erg prettig dat ik wist waar de specialisten/­verloskundigen het met elkaar over hebben. Het draagconsult was ook erg fijn, we konden verschillende soorten doeken proberen en Rebecca leerde ons hoe we dit moesten knopen.
Anouk Jansen
19-12-23 15:52:20
Tijdens de zwangerschap van mijn eerste kindje heb ik me aangemeld voor de ZwangerFit lessen bij Mama's Momentje. Leuke sportlessen met gezellige dames en Rebecca die met veel enthousiasme en passie lesgeeft! Het is me zo goed bevallen dat ik ook de zwangerschapscursus bij Mama's Momentje heb gevolgd en de Tens heb gehuurd. Danzij Rebecca ben ik goed voorbereid de bevalling in gegaan en wist ik op dat moment wat ik wel of juist niet wilde. Na de bevalling heb ik uiteraard ook meegedaan met de MamaFit lessen.

Rebecca heeft me doen beseffen hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen voor-, tijdens- en na de bevalling! Ik kan het echt iedereen aanraden om dat te doen bij Mama's Momentje!
Marit Mulder
09-11-23 16:58:33
Tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje wilde ik graag fit blijven, maar wel op een 'verantwoorde' manier sporten. Ik ging op internet op zoek en kwam terecht bij Mama's Momentje. Na een proefles van de Zwanger Fit dacht ik: Ja, dit past bij mij! Een gezellig clubje om lekker mee te sporten en Rebecca, die leuke lessen geeft! Ze is enthousiast en heeft altijd wel een leuk verhaal om te vertellen. Daarnaast legt ze goed uit welke oefeningen je wel en niet kan doen en waarom. Na de bevalling kon ik niet wachten om het sporten weer op te pakken bij Mama Fit! Ook een fijne manier om het sporten weer rustig en op een goede manier op te bouwen. Ook hierin geeft Rebecca duidelijke adviezen. Al met al: Ik ben erg positief over de sportmomentjes die ik via Mama's Momentje heb gehad!
Tina Penning
11-10-23 10:19:07

Eenmaal aangekomen in mijn beval kamer ging alles mega snel! Ik was denk ik om 00:30 op de kamer en de weeen bleven komen. De tens en de steun van Rebecca en mijn partner was als een team die al jaren samen werkte💪 om 3:45 is onze knappe zoon geboren in stuit volledig op de natuurlijke manier❤️🙏🏻

Door Rebecca voelde ik de veiligheid om mij echt volledig te focussen op de geboorte van onze zoon. Door 2 eerdere bevallingen waarin ik het moeilijk vond de controle los te laten weet ik hoe belangrijk het is om je veilig en gedragen te voelen tijdens je bevalling. Een team die er voor JOU is. Ik ben dankbaar en mega trots.

Ik gun iedere barende vrouw een Doula. En dan in het speciaal raad ik Rebecca aan. Ze heeft enorm veel kennis, weet precies wat ze doet, is duidelijk maar o zo zacht en liefdevol ❤️

2/2
Tina Penning
11-10-23 10:17:51
Ik was 34 weken zwanger van mijn 3e kindje dat ik Rebecca ontmoeten tijdens mijn zwangerschaps massage. Mijn baby lag in stuit en doordat ik de ruimte en veiligheid voelde deelde ik mijn spanningen met Rebecca. Ik had al op haar website gezien dat ze ook Doula is. Dit kwam ook al vrij snel ter spraken. Toen het zeker bleek te zijn dat mijn kindje niet meer uit stuit zou draaien kwam ik in de ziekenhuis molen terecht waarin er vooral word gesproken over alles wat mis kan gaan. Preventief knippen, preventief oxytocine, ook een keizersnede werd aangeraden. Aangezien dit mijn 3e bevalling zou worden en ik al eerder bevallen was in het ziekenhuis van mijn eerste en mijn 2e kindje thuis had ik al aardig wat ervaring en wilde ik vooral niet precies doen wat me gezegd werd. Alles in mij voelde IK WIL DIT NIET!! mijn gevoel zegt dat mijn lichaam dit op de natuurlijke manier kan. Toch werd ik beïnvloed door personeel wat mij te woord stond in het ziekenhuis. Ik kreeg ontzettend veel angst. Ik stond voor mijn gevoel met mijn rug tegen een muur… toen wist ik het zeker! Ik heb Rebecca nodig tijdens mijn bevalling. Met haar fijne en veilige energie en al haar kennis die zij met zich mee draagt kan zij er voor zorgen dat ik mijn bubbel in kan duiken, mijn partner er niet voor hoefde te zorgen dat ik mijn eigen keuzes kon blijven maken. Hij kon de zware last loslaten en zich focussen op mij.

Met 40,6 weken was het zover. 10 mei 2023 kwam om 16:45 de eerste serieuze wee. Direct Rebecca op de hoogte gebracht. De weeen gingen gestaag stapje voor stapje naar een hoger level. Ik gebruikte voor het eerst een Tens apparaat. Een mega aanrader!! Ook gehuurd van Rebecca🙏🏻 ik heb zo genoten van de weg naar de geboorte toe. Om 23:30 het ziekenhuis gebeld. Iedere 7 minuten kwam er een flinke wee. Ik was nog wel erg scherp voor iemand die aan het bevallen was. Maar het ziekenhuis vond het ook tijd om te komen. Rebecca gebeld en die stond echt binnen no time voor mijn deur om achter ons aan te rijden.

1/2
Manon Jonkman
02-08-23 20:38:21
Een goede voorbereiding is het halve werk. Tijdens deze zwangerschap had ik mij voorgenomen mij beter voor te bereiden. Ik heb een zwangerschapscursus gedaan met een paar andere meiden. Niet alleen leerzaam, maar ook erg gezellig. Daarnaast heb ik ook meegedaan aan zwangerfit om zo fit mogelijk te zijn voor de bevalling. Tenslotte heb ik nog een bevalbad gehuurd bij Rebecca. Ik heb een prachtige badbevalling gehad dankzij de voorbereiding bij Rebecca.

Kortom het is zeker een aanrader om in ieder geval de cursus bij Rebecca te nemen!
Anouk en Davey Verdaasdonk
30-06-23 13:04:26
Wij waren al bekend met Rebecca.

Na samen wat wikken en wegen of we het wel nodig vonden om een cursus te volgen toch besloten om de zwangerschaps cursus (privé) te gaan volgen. zodat wij wat meer voorbereid zouden zijn op alles wat komen gaat.

Rebecca gaf de cursus in 3 leerzame avonden waarin ze eerlijk is over de mooie en minder mooie kanten van het bevallen en de kraamweek. Hierbij geeft ze ook de nodige tips en tools die je daarbij kunnen helpen.

Absoluut geen spijt gehad van de cursus en dankzij de deskundigheid van Rebecca gaan we met volle vertrouwen de bevalling tegemoet!
Maaike Kalsbeek
07-06-23 21:54:15
Via een review ben ik terecht gekomen bij Rebecca Welvaadt van Mama’s Momentje. Inmiddels heb ik bijna alles wat Rebecca qua diensten aanbiedt geprobeerd: Zwanger Fit, Privé Zwangerschapscursus, huur Tens en Bevalbad, Rebecca als Doula en ook nog een Draagconsult. Ik ben over alles zo ontzettend blij en tevreden!

Eerst ben ik gestart met Zwanger Fit, samen sporten met een leuke club meiden in hetzelfde schuitje, hoe gezellig is dat! Rebecca geeft ontzettend leuk les. Iedereen kan meedoen, je traint op je eigen niveau en alle lessen zijn erop gericht om je sterk te maken of houden tijdens je zwangerschap, bevalling, maar ook daarna.

Ik ken niemand die meer angst voor een bevalling had dan ik… Kennis is macht, dus daarom ook de privé zwangerschapscursus bij Rebecca geboekt. Ze komt 3 avonden bij je thuis en samen neem je de bevalling stap voor stap door. De leuke, maar zeker ook de minder leuke dingen. Hierdoor zijn wij, op het moment zelf, nooit voor verrassingen komen te staan. De cursus is ontzettend leerzaam en informatief en absoluut niet saai. Het heeft mij echt ontzettend geholpen tijdens de bevalling, omdat ik wist wat ik kon verwachten.

Samen met mijn vriend hebben we er ook voor gekozen om Rebecca ook als doula bij onze bevalling te hebben. Het gaf ons nog meer zekerheid en vooral veel rust naarmate de zwangerschap vorderde. Rebecca is een heerlijk persoon om om je heen te hebben: ze is betrouwbaar, eerlijk, verkoopt geen onzin en maakt dingen niet mooier of slechter dan ze zijn. Ze is gewoon een professional pur sang!
Maaike Kalsbeek
07-06-23 21:53:12
Wat ben ik blij dat zij bij onze bevalling is geweest! Ik kan terugkijken op een prachtige, relaxte thuisbevalling in bad, waarbij Rebecca onze steun en toeverlaat was. Zelfs toen ik na de bevalling nog naar het ziekenhuis moest, omdat mijn placenta niet kwam, was ik heel rustig. Omdat deze situatie al besproken was tijdens de cursus en ik wist dat dit kon gebeuren. Als ik van niks had geweten, dan was ik op dat moment best wel in paniek geraakt of had ik er misschien een vervelend gevoel aan overgehouden. En dan gaat Rebecca ook nog mee naar het ziekenhuis en begeleidt vriend en pasgeboren zoon. Mijn vriend heeft dit als zeer prettig ervaren, want tjsa, het is toch best spannend om met een pasgeboren baby in de auto naar het ziekenhuis te rijden! Dus mocht je nog twijfelen om Rebecca als doula in te schakelen, niet twijfelen, gewoon doen, je gaat er echt geen spijt van krijgen en het is het meer dan waard!

Last, but not least, kan ik ook het draagconsult van harte aanbevelen! Tip: koop nog geen draagdoek of draagzak vooraf, want Rebecca heeft zoveel draagdoeken bij zich als voorbeeld, dan kun je beter na het consult iets aanschaffen, zodat je weet wat bij je past en wat fijn draagt voor je kleintje.

Inmiddels zijn we bijna 8 weken verder en zal ik mij gaan aansluiten bij de Mama Fit lessen van Rebecca. Heel veel zin om weer te gaan sporten, lekker buiten, even een momentje voor mezelf!

Nogmaals bedankt voor alles Rebecca! Keep up the good work! :)
Nielja Bunt
08-04-23 19:00:45
Na mijn zwangerschap wou ik graag weer sporten en zo doende ben ik begonnen bij mama's momentje. Dit heb ik iedere week met veel plezier gedaan! De lessen zijn altijd erg gezellig en voor ieder wat wils. Ik vond het fijn om zo meer mijn kracht terug te krijgen na de zwangerschap.

Tijdens het sporten kwam ik er eigenlijk pas achter wat een ruim aanbod Rebecca heeft, daarom ben ik zeker van plan om in de toekomst ook voor andere dingen terug te komen! Voor nu wil ik je heel erg bedanken en tot ziens💕
Marianne Koehoorn-Hoefnagel
29-03-23 19:31:06
We hebben de zwangerschapscursus bij Rebecca gevolgd, ze gaf enorm veel info waardoor wij naar ons idee op alle gebieden van de bevalling voorbereid werden. Ze doet dit met humor en kunde!! Echt een aanrader!
Marjon
20-03-23 15:14:10
In voorbereiding op de komst van ons eerste kindje heeft Rebecca ons als Doula bijgestaan. In eerste instantie dacht ik dat ik als nuchtere Hollander best wel zelf kon bedenken hoe ik zou willen bevallen. Totdat ik door alle verhalen, boeken en informatie niet zo goed meer wist wat ik zelf nu wilde. Na het volgen van de zwangerschapscursus en het doula-traject ben ik daar heel anders over gaan denken. Wat is het fijn om samen met een professional je eigen ideale beval situatie te bespreken. Ik gun iedereen zo’n traject en een Rebecca-doula! Een bevalling kun je niet regisseren en in de praktijk weet je nooit hoe het gaat lopen, maar je kunt ‘m wel goed voorbereiden. Dat heeft zoveel rust en duidelijkheid gegeven voor ons, maar ook voor de verloskundige.
Samen hebben we nagedacht over welke opties er zijn qua thuis- of ziekenhuisbevalling welke daarvan bij ons pasten. Dit hebben we vastgelegd in ons bevalplan. Door het traject met Rebecca gingen mijn partner en ik met veel vertrouwen de bevalling in. Ik kon hierdoor heel gemakkelijk in mijn ‘bevalbubbel’ komen. Vol vertrouwen wist ik dat onze belangen werden behartigd en dat ik geen moeilijke keuzes hoefde te maken tijdens de bevalling, omdat onze wensen al vast lagen. Onze bevalling is precies zo gelopen zoals we in het bevalplan hebben vastgelegd. In de praktijk ben je daar natuurlijk nooit van verzekerd, maar de voorbereiding heeft er in elk geval voor gezorgd dat ik mij volledig kon focussen op misschien wel het meest ‘grootse’ wat ik in mijn leven gedaan heb. Rebecca heeft mij en mijn partner zo goed ondersteund. Ik ben heel blij met haar kennis, humor, eerlijkheid en duidelijkheid in het traject. Echt een aanvulling op ons beval-team 😊!
Mocht je twijfelen of jij als nuchtere Hollandse iets zou kunnen hebben aan een Doula; bel Rebecca. Je krijgt daar echt geen spijt van!
Jessica Hoekstra
19-03-23 14:05:45
Door veel positieve verhalen van vrienden ben ik bij Rebecca terecht gekomen voor de privé zwangerschapscursus. Rebecca is drie avonden bij ons thuis gekomen om alles over zwangerschap, bevallen en de kraamtijd te bespreken. Ze bespreekt alles heel ontspannen, eerlijk en zonder oordeel. Tijdens deze avonden hebben we heel veel geleerd en heeft ons aangezet tot veel nadenken. Mijn vriend en ik zijn door deze avonden echt ontspannen de bevalling en kraamtijd ingegaan. De avonden waren naast informatief ook gewoon heel gezellig. Rebecca heeft een ontzettend fijne persoonlijkheid. Ze is heel toegankelijk en ontspannen, waardoor ik direct een vertrouwd gevoel bij haar had. Dit heeft er ook voor gezorgd dat wij haar na de zwangerschapscursus hebben gevraagd om als doula bij de bevalling te zijn. Wat is dit een goede keuze geweest! Ik heb enorm veel steun ervaren voor, tijdens en na de bevalling. Rebecca heeft precies door gehad wat ik en mijn vriend nodig hadden en heeft hiernaast ook mijn belangen behartigd richting het ziekenhuis personeel. Ondanks de pittige bevalling, die totaal niet overeenkwam met mijn ‘beval plan’ heb ik de bevalling zo enorm positief ervaren. Ik zou iedereen aanraden om Rebecca als doula bij hun bevalling te laten zijn.
Savannah Tischer
21-12-22 20:32:08
Ik twijfelde of ik een zwangerschapscursus wilde doen, zeker nu ik zwanger ben van mn 2e kindje. Hoeveel leer je er nou echt van?

Nou het was echt enorm leerzaam en ik ben zo blij dat ik het gedaan heb.
Mijn 1e bevalling was best traumatisch en ik liet alles maar gebeuren uit onzekerheid.
Hierdoor ben ik erg nerveus voor mijn 2e bevalling, zeker nu dat die medisch is en weer in het ziekenhuis wordt.

Dankzij Rebecca en haar cursus heb ik veel meer informatie over de bevalling en opties die ik heb. Pijnbestrijding, bevalhoudingen, protocol vs eigen keuzes. Ik ga nu met veel meer zelfverzekerdheid mijn aankomende bevalling in, en door alle informatie die ik nu heb ga ik zeker meer genieten en kiezen voor wat ik wil.
Ik heb er zin in, ipv dat ik angstig ben.

Rebecca gaf de cursus op een leuke, grappige maar eerlijke manier. Het was zeker niet zweverig of wat dan ook. Sterker nog ik vind dat elke aanstaande ouder een zwangerschapscursus moet volgen. Je leert zoveel over waar je niet eens over nadenkt en dan overkomt het je; tijdens je bevalling of in de kraamweek.

Zelfs als een moeder die het allemaal al een keer heeft meegemaakt, had ik hier enorm veel aan.

Zeker een aanrader, voor iedereen die een kindje krijgt, ook al is het je 2e, 3e etc.

Daarnaast een heerlijke zwangerschapsmassage gehad, en die was lekker rustgevend!
Carmen Kemper
16-12-22 15:01:06
Mama’s momentje is in één woord fantastisch!

Het aanbod is ruim van mama’s momentje, vandaar dat wij van meerdere momenten gebruik hebben gemaakt.

Al vrij vroeg in de zwangerschap ben ik begonnen met zwangerfit. Heerlijk om lekker in beweging te zijn tijdens je zwangerschap, daarnaast fijn dat je de juiste spieren traint voor de bevalling. Je krijgt veel tips en komt ook meer te weten over het bevallen. Rebecca heeft humor en brengt het allemaal heel leuk. Tot slot is het ook super leuk dat je contact hebt met andere zwangeren.

Ook heb ik gebruik gemaakt van de zwangerschapscursus. Ondanks dat ik de centering deed via de verloskundige praktijk, was dit echt een aanvulling. Als ik dit niet had gedaan, was ik minder voorbereid op m’n bevalling. De cursus gaf mij inzicht in wat ik wel en niet wilde in mijn bevalling. Je weet van te voren niet hoe het loopt, maar je hebt wel over alle zaken nagedacht. M’n partner heeft de cursus ook als prettig ervaren. Rebecca is realistisch en schetst het zoals het is. Alle tips zijn super handig!

Het Bevalbad had ik ook gehuurd, helaas geen gebruik van kunnen maken. Het halen en brengen was goed geregeld. Hopelijk mag ik het ooit nog eens huren bij Rebecca.

Al met al zo veel positieve ervaringen met Rebecca van mama’s momentje. Rebecca is kundig, gezellig en realistisch. Je kan haar altijd alles vragen, dat maakt het heel prettig! Op naar de mama fit. En twijfel je? Niet doen, aanmelden!
Martine Vondermassen Geurtzen
12-11-22 12:55:55
Toen complicaties zich ineens aandienden en ik in korte tijd onze zoon eruit moest persen heeft ze mij, samen met mijn man, ontzettend goed gecoacht en begeleid, ze bewaarde rust en kalmte en dat droeg ze op mij over.
Ook na de bevalling was Rebecca een steun, ze regelde van alles voor ons en ging pas weg toen wij rustig op onze kamer op de kraamafdeling kamer waren.
Na de tijd hebben we nog een aantal gesprekken gevoerd over het verloop van de bevalling wat zeer fijn was voor de verwerking van de gebeurtenissen.

Nadat wij thuiskwamen uit het ziekenhuis hebben wij een draagdoek consult bij Rebecca afgenomen.
Het is heerlijk om je kleintje te kunnen dragen en dicht bij je te hebben op een goede, veilige en ergonomische manier.
Rebecca liet ons kennismaken met verschillende technieken en mogelijkheden en heeft ons geholpen de juiste producten te kiezen.

Rebecca is ontzettend gedreven en gepassioneerd in haar werk!
Ze is heel duidelijk en rustig in haar uitleg en geen vraag is te gek.
Ze straalt rust en kennis uit en dit is zeker wat je tijdens je bevalling wilt.
Rebecca, dank je wel en ga zo door!
Tonen: 5  10   20