Mama's Momentje - cursussen en begeleiding voor (aanstaande) Mama's 

Ervaringen met Mama's Momentje

Recensies

32 berichten op 7 pagina's
Jessica Hoekstra
19-03-23 14:05:45
Door veel positieve verhalen van vrienden ben ik bij Rebecca terecht gekomen voor de privé zwangerschapscursus. Rebecca is drie avonden bij ons thuis gekomen om alles over zwangerschap, bevallen en de kraamtijd te bespreken. Ze bespreekt alles heel ontspannen, eerlijk en zonder oordeel. Tijdens deze avonden hebben we heel veel geleerd en heeft ons aangezet tot veel nadenken. Mijn vriend en ik zijn door deze avonden echt ontspannen de bevalling en kraamtijd ingegaan. De avonden waren naast informatief ook gewoon heel gezellig. Rebecca heeft een ontzettend fijne persoonlijkheid. Ze is heel toegankelijk en ontspannen, waardoor ik direct een vertrouwd gevoel bij haar had. Dit heeft er ook voor gezorgd dat wij haar na de zwangerschapscursus hebben gevraagd om als doula bij de bevalling te zijn. Wat is dit een goede keuze geweest! Ik heb enorm veel steun ervaren voor, tijdens en na de bevalling. Rebecca heeft precies door gehad wat ik en mijn vriend nodig hadden en heeft hiernaast ook mijn belangen behartigd richting het ziekenhuis personeel. Ondanks de pittige bevalling, die totaal niet overeenkwam met mijn ‘beval plan’ heb ik de bevalling zo enorm positief ervaren. Ik zou iedereen aanraden om Rebecca als doula bij hun bevalling te laten zijn.
Savannah Tischer
21-12-22 20:32:08
Ik twijfelde of ik een zwangerschapscursus wilde doen, zeker nu ik zwanger ben van mn 2e kindje. Hoeveel leer je er nou echt van?

Nou het was echt enorm leerzaam en ik ben zo blij dat ik het gedaan heb.
Mijn 1e bevalling was best traumatisch en ik liet alles maar gebeuren uit onzekerheid.
Hierdoor ben ik erg nerveus voor mijn 2e bevalling, zeker nu dat die medisch is en weer in het ziekenhuis wordt.

Dankzij Rebecca en haar cursus heb ik veel meer informatie over de bevalling en opties die ik heb. Pijnbestrijding, bevalhoudingen, protocol vs eigen keuzes. Ik ga nu met veel meer zelfverzekerdheid mijn aankomende bevalling in, en door alle informatie die ik nu heb ga ik zeker meer genieten en kiezen voor wat ik wil.
Ik heb er zin in, ipv dat ik angstig ben.

Rebecca gaf de cursus op een leuke, grappige maar eerlijke manier. Het was zeker niet zweverig of wat dan ook. Sterker nog ik vind dat elke aanstaande ouder een zwangerschapscursus moet volgen. Je leert zoveel over waar je niet eens over nadenkt en dan overkomt het je; tijdens je bevalling of in de kraamweek.

Zelfs als een moeder die het allemaal al een keer heeft meegemaakt, had ik hier enorm veel aan.

Zeker een aanrader, voor iedereen die een kindje krijgt, ook al is het je 2e, 3e etc.

Daarnaast een heerlijke zwangerschapsmassage gehad, en die was lekker rustgevend!
Carmen Kemper
16-12-22 15:01:06
Mama’s momentje is in één woord fantastisch!

Het aanbod is ruim van mama’s momentje, vandaar dat wij van meerdere momenten gebruik hebben gemaakt.

Al vrij vroeg in de zwangerschap ben ik begonnen met zwangerfit. Heerlijk om lekker in beweging te zijn tijdens je zwangerschap, daarnaast fijn dat je de juiste spieren traint voor de bevalling. Je krijgt veel tips en komt ook meer te weten over het bevallen. Rebecca heeft humor en brengt het allemaal heel leuk. Tot slot is het ook super leuk dat je contact hebt met andere zwangeren.

Ook heb ik gebruik gemaakt van de zwangerschapscursus. Ondanks dat ik de centering deed via de verloskundige praktijk, was dit echt een aanvulling. Als ik dit niet had gedaan, was ik minder voorbereid op m’n bevalling. De cursus gaf mij inzicht in wat ik wel en niet wilde in mijn bevalling. Je weet van te voren niet hoe het loopt, maar je hebt wel over alle zaken nagedacht. M’n partner heeft de cursus ook als prettig ervaren. Rebecca is realistisch en schetst het zoals het is. Alle tips zijn super handig!

Het Bevalbad had ik ook gehuurd, helaas geen gebruik van kunnen maken. Het halen en brengen was goed geregeld. Hopelijk mag ik het ooit nog eens huren bij Rebecca.

Al met al zo veel positieve ervaringen met Rebecca van mama’s momentje. Rebecca is kundig, gezellig en realistisch. Je kan haar altijd alles vragen, dat maakt het heel prettig! Op naar de mama fit. En twijfel je? Niet doen, aanmelden!
Martine Vondermassen Geurtzen
12-11-22 12:55:55
Toen complicaties zich ineens aandienden en ik in korte tijd onze zoon eruit moest persen heeft ze mij, samen met mijn man, ontzettend goed gecoacht en begeleid, ze bewaarde rust en kalmte en dat droeg ze op mij over.
Ook na de bevalling was Rebecca een steun, ze regelde van alles voor ons en ging pas weg toen wij rustig op onze kamer op de kraamafdeling kamer waren.
Na de tijd hebben we nog een aantal gesprekken gevoerd over het verloop van de bevalling wat zeer fijn was voor de verwerking van de gebeurtenissen.

Nadat wij thuiskwamen uit het ziekenhuis hebben wij een draagdoek consult bij Rebecca afgenomen.
Het is heerlijk om je kleintje te kunnen dragen en dicht bij je te hebben op een goede, veilige en ergonomische manier.
Rebecca liet ons kennismaken met verschillende technieken en mogelijkheden en heeft ons geholpen de juiste producten te kiezen.

Rebecca is ontzettend gedreven en gepassioneerd in haar werk!
Ze is heel duidelijk en rustig in haar uitleg en geen vraag is te gek.
Ze straalt rust en kennis uit en dit is zeker wat je tijdens je bevalling wilt.
Rebecca, dank je wel en ga zo door!
Martine Vondermassen Geurtzen
12-11-22 12:55:30
Wij hebben meerdere diensten bij Rebecca afgenomen..

Ik sportte reeds tijdens mijn zwangerschap bij Rebecca met ZwangerFit.
Erg leuke lessen en elke week een verschillend programma.
Ik vond het ook heerlijk dat we bij mooi weer lekker buiten gingen sporten en natuurlijk gezellig samen met andere zwangere vrouwen.
Ik ga na de geboorte ook zeker door met sporten bij MamaFit.

Verder heb ik samen met mijn man een privé zwangerschapscursus afgenomen.
Helemaal niet zweverig maar lekker down to earth, thuis op je eigen bank op een leuke en gezellige manier zeer nuttige informatie tot je nemen.
Wij hebben hier in drie avonden ontzettend veel van geleerd. Bij Rebecca is geen vraag te gek en geen onderwerp taboe.
Op deze manier waren wij volledig voorbereid en zijn we geen situatie tegen gekomen waar we niet eerder van gehoord of over nagedacht hadden. Dat geeft gewoon een heel rustig gevoel.

Wij hebben op basis van deze ervaringen gekozen om Rebecca als doula bij onze bevalling aanwezig te laten zijn.
Ondanks dat onze zoon veel te vroeg geboren werd ( 34 weken ) kon Rebecca er toch bij zijn om ons te ondersteunen.
Rebecca was binnen met een half uurtje in het ziekenhuis in Sneek waar ik reeds met de ambulance aangekomen was.
Hierna maakte ze het mij meteen comfortabel in de verloskamer en handelde ze namens mij de communicatie met het medisch personeel af.
Ze wist precies wat wij wel en niet wouden en het gaf rust dat wij daar op dat moment niet mee hoefden te dealen.
We hebben samen verschillende houdingen toegepast om de weeën op te vangen.
Ook wist ze met verschillende massage technieken om mijn ergste weeën en pijn op te vangen. Veel technieken die ze hier toepaste had ze ons tijdens haar cursus in de praktijk gedemonstreerd en uitgelegd.
Mede hierdoor heb ik tijdens de bevalling geen pijnstilling hoeven nemen en kon mijn man zich focussen op het mentaal coachen van mij. Hij had, doordat Rebecca erbij was, veel meer de kans om in het moment te zijn.
Tonen: 5  10   20